Катар е заплашен от нови санкции от арабските държави, които прекъснаха дипломатически отношения с него, обвинявайки го, че подкрепя тероризма, предаде ДПА телевизия "Ал Арабия". Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет дадоха срок до довечера Катар да изпълни исканията им за уреждане на спора.

© БТА / AP Photo / Saurabh Das

Четирите страни проучват списък с възможни санкции срещу Катар, след като той отхвърли исканията им, включващи снижаване на нивото на отношенията с Иран, прекратяване на подкрепата за ислямистки групировки и спиране на телевизия "Ал Джазира".

Катарският външен министър Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани казва, че исканията нарушават суверенитета на неговата страна, но призовава за диалог.

Бахрейн обвини Катар за „военната ескалация“ на кризата в Залива

Бахрейн обвини Катар за „военната ескалация“ на кризата в Залива

Според външния министър на Бахрейн шейх Халид бен Ахмед бен Мохамед Ал Халифа ръководството на Катар носи отговорност за „военната ескалация“ на дипло...

Катар получи 13 условия за отмяна на санкциите

Катар получи 13 условия за отмяна на санкциите

4 арабски държави изпратиха на Катар списък с 13 условия за отмяна на наложените санкции и за край на дипломатическата изолация на емирството, продълж...