НОВИНИ

Катар премахва входните визи за гражданите на 80 държави

Катар обяви днес, че ще премахне входните визи за гражданите на 80 държави, за да стимулира туризма и въздушния си транспорт, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
14:46, 09.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
По света
катар премахва входните визи гражданите държави

Съобщението бе направено по време на пресконференция на началника на авиокомпания "Катар еъруейз" Акбар ал Бакер и представители на министерствата на туризма и на вътрешните работи.

"Премахването на визите ще направи Катар най-отворената страна в региона" към чуждестранни туристи, обясни представителят на министерството на туризма Хасан ал Ибрахим.

Катар няма репутацията на топ туристическа дестинация като Дубай с неговите търговски центрове и развлечения. Гражданите на 80-те страни ще трябва да представят при пристигането си валиден международен паспорт, за да бъдат допуснати на територията на Катар, съобщи представителят на вътрешното министерство Мохамед Рашид ал Мазруи.

Гражданите на 33 страни ще имат правото да останат в Катар 180 дни без виза, а тези на останалите 47 страни ще могат да пребивават там 30 дни.

;

Ливан е единствената арабска държава, извън Персийския залив, фигуриращ в списъка с 80 страни, публикуван след пресконференцията. Останалите са европейските държави членове на Шенген, както и западни, латиноамерикански и азиатски страни.

Шефът на "Катар еъруейз" каза, че неговата компания ще извлече ползи от тази мярка, която влиза в сила незабавно, и допълни, че през тази година ще бъдат открити 62 нови дестинации.

Катарските съседи Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Бахрейн скъсаха дипломатическите си отношения с Доха на 5 юни. Те затвориха сухопътните, морските и въздушните си граници с Катар и го обвиниха в подкрепа за тероризма и в близки отношения с Иран, големия противник на Рияд. Катар отхвърли тези обвинения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледа по никое време в помощ на деца в риск
"Коледа по никое време" в помощ на деца в риск
Водоснабдяването в части на столицата ще бъде прекъснато утре
Водоснабдяването в части на столицата ще бъде прекъснато утре