НОВИНИ

Не е ясна причината за катастрофата край Еленово, при която загинаха двама души

Двама души загинаха, след като автобус с работници се удари в дърво на пътя между сливенските села Сокол и Еленово. Тежкият пътен инцидент е станал малко преди 7 часа тази сутрин. На място е загинал шофьорът на автобуса и пътникът, който е седял зад него. Осем души са откарани в болницата в Сливен за оказване на медицинска помощ. Двама от тях са в по-тежко състояние с различни счупвания, но няма опасност за живота им. Продължава огледът на местопроизшествието. Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:20, 12.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Автобусът е пътувал от Ямбол за ТЕЦ "Марица Изток" 2 с 22-ма работници. Малко преди 7 часа след село Еленово автобусът попада в канавката по посока на движението, пресича пътното платно и се удря в дърво. На място загиват 56-годишният шофьор и возещият се до него пътник. Близките му разбират по случайност за нелепата му смърт

Бинка Димитрова: Отидох в болницата, казаха ми, че е натъртен и няма счупено нищо и е преместен в Сливен в болницата и аз реших да мина от тука да проверя, да дойда на място и интуицията не ме излъга - брат ми е вътре.

След инцидента седем мъже и една жена са откарани в болницата в Сливен. Там за лечение остават двама с различни счупвания, но няма опасност за живота им.

Tодор Суванов - УМБАЛ-Сливен: Останалите 6 пациенти са прегледани и след прегледа е установено, че не се налага хоспитализация. Те са пуснати вкъщи.

Полицията започва разпит на пътувалите в автобуса за да се изясни причината за катастрофата. Според разследващите има вероятност на шофьора да му е прилошало.

гл. инспектор Илиян Николов - н-к сектор "Пътна полиция" - Сливен: Нямам информация към момента за скоростта, участъкът не е бил заледен, ясна е видимостта, пътят беше сух. В периода, в който е настъпило произшествието, мен лично не ме навежда на мисълта водачът да е бил заспал. Водачът е с дългогодишен стаж, до настоящия момент, няма нито един съставен акт.

От прокуратурата са разпоредили пълна проверка на фирмата-превозвач. Назначена е и техническа експертиза на автобуса, която да установи дали той е бил изправен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франция обяви победителите в кампанията Да направим планетата велика отново
Франция обяви победителите в кампанията "Да направим планетата велика отново"
Срещи с писатели и отсъпки на Панаира на книгата в НДК
Срещи с писатели и отсъпки на Панаира на книгата в НДК