НОВИНИ

Катастрофа с наш микробус в Италия - 12 души са загинали, сред тях и българин

Тежка катастрофа с микробус с българска регистрация е станала в южния италиански район Пулия, съобщава БНР. При челен удар с камион, превозващ брашно, край град Фоджа са загинали 12 души. По данни на полицията, жертвите са сезонни селскостопански работници от африкански произход, които са се прибирали от работа. Националността им се уточнява. Българинът, управлявал микробуса, е сред загиналите. Ранени са трима души, сред които и шофьорът на камиона.

катастрофа наш микробус италия души загинали сред тях българин
bnt avatar logo
от БНТ
18:12, 06.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:22 мин.
По света

Според очевидци, микробусът изведнъж навлязъл в насрещното платно, по което се движел камионът. Челният удар бил неизбежен след което, микробусът се преобърнал няколко пъти. Предполага се, че на българина, който го е управлявал, или му е станало лошо, или е заспал. Властите предполагат, че сезонните селскостопански работници са се прибирали след работа на полето на път за лагер за имигранти където пребивават около 500 души.

Италианският Сенат почете едноминутно мълчание в памет на жертвите. Вицепремиерът Луиджи Ди Майо каза, че правителството ще поиска информация по случилото се, а вътрешният министър Матео Салвини уточни, че ще бъдат направени щателни проверки срещу нелегалното наемане на сезонни селскостопански работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Морско торнадо в Италия
​Морско торнадо в Италия
Разследват Бенчо Бенчев и Несрин Узун за укривателство и връзка с Митьо Очите
Разследват Бенчо Бенчев и Несрин Узун за укривателство и връзка с Митьо Очите