НОВИНИ

Катастрофи, временно затворени пътища и ограничения в движението заради снега

Шестима ранени при тежка катастрофа край Русе, след друг инцидент - на пътя Варна-Добрич, двама са с опасност за живота. Сняг ще вали и тази нощ, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Александър Марков
от Александър Марков
20:09, 22.03.2018
Чете се за: 02:34 мин.
У нас

Към този момент ограничения за движение има по АМ „Тракия“ в област София. Ограничението е за всички автомобили по пътната връзка София-Костенец на пътен възел „Мухово“ при км. 46 в посока гр. Костенец и гр. Ихтиман поради ремонти. Ограничение има и на АМ „Люлин“ между първи и втори тунел заради опасност от срутвания.

Преди около час ограничение за движение на ТИР-ове над 12 т. имаше по АМ „Хемус“ в посока Русе заради голяма катастрофа, която се случи на пътя Русе-Бяла с шестима пострадали, но забраната отпадна, както и забраната за движение на автомобили в аварийната лента на АМ „Струма“ в Кюстендилска област преди тунела Блатино.

С изключение на целогодишно затворените проходи за ТИР-ове, всички останали са отворени за движение както за леки, така и за тежкотоварни автомобили. Ограничение за ТИР-ове остават по пътищата Видин-Монтана, Русе-Шумен, Русе-Бяла, Шумен-Силистра.

Над 1000 машини почистват пътищата в районите, където все още вали сняг, съобщиха от АПИ.

Три тежки катастрофи станаха с петима пострадали и двама с опасност за живота.

;

Най-силен сняг днес валя във Враца, София и Ловеч. Дъжд е валял само в Ахтопол и Гоце Делчев. Най-силен вятър усетиха в Сливен и Бургас:

Русе

Шестима души пострадаха при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла в района на град Две могили. Катастрофираха джип, лек автомобил, пътнически автобус и ТИР. Веднага на място са изпратени екипи на "Спешна помощ", които са превозили пострадалите до болницата в Русе. Заради катастрофата се образува огромна колона от автомобили. При верижната катастрофа най-тежко е пострадала жена, която е пътувала в една от колите. Тя е оперирана по спешност в Университетската болница в Русе.

Росен Михайлов, шофьор: И да не иска да удари, лекичко избягал и той удря спирачките, а автобусът не спазва дистанция и го ударил отзад и така той направил челен удар с „Ауди"-то, което идва отсреща. Ако не беше леката кола, това нямаше да се случи.
;

Хасково

Катастрофа между автомобил и снегорин стана на магистрала Марица в района на Димитровград. Колата и снегоринът се блъснали в разделителната мантинела между двете платна. При инцидента е пострадал 31-годишният шофьор на леката кола. Още се уточняват причините за катастрофата. Движението в участъка беше ограничено.

Карлово

Паднала скална маса на жп линията до Песнопой спря влаковете между Карлово и Пловдив. Пътниците се наложи да бъдат превозвани с автобуси. Първият влак, който се е движил в участъка, е ударил падналите скали. Няма пострадали пътници при инцидента.

Вълко Станев, началник превозна служба в жп гара Карлово: Те не са нито били евакуирани, нито е имало такава нужда. Те са си продължили нормално с влака.

Движението на влаковете между Долна махала и Карлово беше спряно поради опасност от активиране на ново свлачище, а пътниците се придвижиха с автобуси.

Цвята Панова: Как няма да се изнервиш... Това е багаж да носиш да не можеш да се прибереш навреме.
Николай Домусчиев: Трябваше да има такова разписание да ни чака автобуса тука, а той още не е тръгнал от Долна махала.
;

Враца

Над 20 часа продължава да вали сняг във Врачанско. Заради аварирал ТИР на международния път Е-79 се извиха километрични опашки от тежкотоварни автомобили. Движението беше отклонявано през Искърското дефиле.

Два часа и нещо сме тук, информация само от колегите имаме, казват, че докато не изчистят пътя, няма да ни пуснат.
Не е много снегът, не чистят, от три часа съм тук, ей сега минаха да чистят.
;

Стара Загора

При катастрофа край село Копринка автомобил излезе от пътя. За щастие, няма пострадали. Проходите Шипка и на Републиката са почистени и опесъчени. Сняг продължава да вали в цяла Старозагорска област

Благоевград

За около час беше затворена автомагистрала „Струма“ в посока София между Благоевград и Дупница заради снегонавявания, а заради почистване - и прохода Предел за ТИР-ове над 12 тона. В Благоевградска област станаха няколко катастрофи без пострадали само с материални щети.

Кюстендил

Движението за ТИР-ове над 12 тона в област Кюстендил също беше ограничено за няколко часа по пътя за София в района на Конявската планина и пътя за Дупница в посока граничен пункт Гюешево. Заради снега имаше закъсали товарни автомобили и автобус в посока Дупница.

;

Времето според прогнозите ще продължи да се влошава и тази нощ. Температурите се очаква да се понижат, а снеговалежите да се усилят, предупреждават синоптиците.

От Пътна полиция призовават шофьорите да карат внимателно, ТИР-овете трябва да спазват забраните за движение. Защото именно те създават предпоставки за блокиране на пътища и катастрофи, както показва опитът досега.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев се срещна с Бенямин Нетаняху и Махмуд Абас
Президентът Радев се срещна с Бенямин Нетаняху и Махмуд Абас
След проверка: Пешеходните пътеки у нас са в критично състояние
След проверка: Пешеходните пътеки у нас са в критично състояние