Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете в страната беше отбелязано Възкресението Христово. За вярващите от град Раковски на преден план е духовността. Затова днес домашните трапези ще са по-скромни.

За Гинка Чулева от Раковски Възкресението е най-светлият празник. Последните 40 дни тя и семейството й са прекарали в молитви, духовен пост и милосърдни дела.

Гинка Чулева: Христос Воскресе! Отново е денят, който настъпи, за да ни даде надежда за много по-светли дни, за много повече вяра.

Гинка е социален работник. През свободното си време преподава вероучение. На уроците редовно присъства и нейната дъщеря Леонор.

Леонор-Патриция: Исус за поредна година победи греха и пак ни изукпи. Очакваме неговото второ пришествие. Моля се за мир по света, нашето семейство да бъде живо и здраво, за бедните хора.
Гинка Чулева: Учим ги да вярват в Бога и че тази вяра им дава свободата и надеждата за добър живот.

На всеки Великден децата от Раковски търсят начини да правят добрини. Тази година с пари от продажбата на ръчно изработени от тях празнични свещички, ще подпомогнат за празника социално слаби хора.

Теодора Пендова: Усещането е много радостно, велико. Ние много се радваме, че макар и с малко средства пак помагаме на хората, нуждаещи се от това.

Празничните служби за Второ Възкресение в град Раковски днес ще са три. За местните този Великден е по-специален, защото само след броени дни главата на Римокатолическата църква папа Франциск ще посети градчето.

Католиците празнуват Великден

Католиците празнуват Великден

Католиците по света празнуват Великден. На пасхалното бдение снощи беше запален Новият огън.