НОВИНИ

Ще изгорят ли купените "на зелено" билети за Каварна рок фест?

Продължава да е неизвестно как точно ще се проведе предстоящото издание на рок фестивала. До момента е ясно едно - фестивал ще има, но той ще бъде организиран от нова фирма. Старата фирма обаче, вече продаде стотици билети "на зелено" за изданието през това лято.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
17:47, 16.02.2016
Чете се за: 01:22 мин.
У нас

Феновете, които вече си бяха взели билети на "зелено", се оказаха в ситуация да имат билет за събитие, което се организира от друга фирма. От общината предлагат решение на проблема.

Нина Ставрева, кмет на община Каварна: Казахме, че всички почитатели на рока, които са си закупили билети на зелено ще имат възможност да подменят тези билети няколко дни преди концерта и в дните на самия фестивал.

Билетите за фестивала в Каварна ще бъдат пуснати в продажба в края на февруари или началото на март. Рок феновете, които са си взели билети на "зелено" ще могат да го направят без да доплащат, ако има разлика в цените.

Нина Ставрева, кмет на община Каварна: Те ще могат да подменят тези билети, като предоставят вече закупения билет с касов бон, с легитимните билети.

Ако новите билети са по-евтини от тези, взети на "зелено", феновете могат да получат парите си от първата фирма.Феновете, които вече имат билети, но не желаят да посетят фестивала в Каварна, имат две възможности. Едната е, въобще да не си купуват нов билет, след като върнат стария. Така просто си връщат парите. Втората е свързана с организатора, който пусна билетите "на зелено", но вече няма да работи с общината. Той ще направи друг фестивал на друго място, което още не е уточнено.


;

Другият въпрос, който също вълнува феновете, е какво ще се случи с палатковия лагер, който досега беше разположен пред стадиона. С промени в наредбата за обществения ред в града, това място вече няма да изглежда по този начин.

Нина Ставрева, кмет на община Каварна: Ние не сме казали, че палатки няма да има, напротив - казахме, че ще има регламентирани от общината Каварна места, на които да бъдат разположени палатките. Място, на което да бъдат осигурени всички санитарно-хигиенни изисквания.

Според общинския съветник Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна, с промените в общинската наредба се слага край на палатковия лагер.

Цонко Цонев, общински съветник в Каварна: Сега с новата наредба има абсолютна забрана върху тревни площи да не се поставят палатки. Т.е. Ако преди забраната важеше да запазим общинската собственост, сега в момента забраната обхваща и частната собственост и държавната собственост.

Цонко Цонев се надява, че областният управител на Добрич Детелина Николова ще спре промените в наредбата, защото частната собственост е неприкосновена по закон, а палатковият лагер, по неговите думи, е бил разполаган върху частен имот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замърсеният въздух засяга 100% градското население
Замърсеният въздух засяга 100% градското население
От КРИБ подкрепиха политиката на кабинета
От КРИБ подкрепиха политиката на кабинета