Казус се появи със заявената от Владимир Клисуров оставка, който стана изпълняващ длъжността кмет на район Младост, след като кметицата на района Десислава Иванчева беше арестувана по обвинение за получаване на подкуп. Още вчера той обяви в социалните мрежи, че не може да се справи с поста и по думите му отказва да си „цапа“ ръцете с унищожаването на зелените площи в квартала. До този час реално депозирана оставка няма, съобщиха от пресцентъра на общината.

София

През целия ден днес общинари разискваха как технически да бъде оформена процедурата по напускането на поста на Клисуров.

Според правилата, тъй като Клисуров е посочен и назначен от Иванчева, тя е човекът, който трябва да приеме оставката му. В момента обаче това няма как да стане, защото тя е в ареста. Затова най-вероятно той ще излезе в отпуска и ще посочи кой да го замества през това време. Още при избирането на Клисуров преди 5 дни от Столичния общински съвет, той заяви, че не е компетентен по строителните въпроси и предложи поста да заеме другия заместник на Иванчева арх. Румен Русев.