НОВИНИ

Казусът клас "прослужено време" остава неразрешен

Спорът дали да отпадне клас прослужено време или не остава неразрешен. Обсъжданията продължават след като днес работодателите се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Така разговорите по наболелия от години проблем между синдикатите и бизнеса ще продължи да се обсъжда наесен в Тристранния съвет.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
17:55, 25.07.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Само за седмица темата с клас прослужено време рязко се обърна и от приключена сега отново е отворена за обсъждане. Миналата седмица след среща на синдикатите с премиера стана ясно, че класът ще се запази. Това отприщи недоволството на бизнеса вчера.

Божидар Данев - председател на БСК (24.07.2017 г.): Ние възпитаваме търтеи, които непрекъснато искат без да дават!
Кирил Домусчиев - председател на КРИБ (24.07.2017 г.): Синдикатите са вредни за България, синдикатите пречат за развитието на икономиката. Какво е това да ходят при премиера с неверни данни и информация и със стачни комитети.

Затова днес и бизнес организациите отидоха на среща при премиера. Там бяха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиера Валери Симеонов. И стана ясно, че темата с клас прослужено време не е затворена, щяло още да се преговаря. А тонът вече беше снишен.

Васил Велев - председател на Асоциация на индустриалния капитал: Няма затворени теми за преговори и преговорите се водят по тези теми като политика по доходите.
Владислав Горанов - министър на финансите: Обидите, личностните нападки в ефир или зад вашите камери не е добрият начин за правене на социален диалог, и премиерът го сподели, не ни харесва, че се заразяват от политиците и започват вместо да дават добрия пример на политиците започват да взимат лошото от начина, по който ние водим дебат.

Бизнесът иска класът да отпадне, да се включи в основната заплата и да не се начислява вече. Според синдикатите обаче това ще замрази и така ниските доходи на хората. По думите на финансовия министър класът не е основен приоритет за кабинета.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушки и поройни дъждове валяха в Западна България
Градушки и поройни дъждове валяха в Западна България
Шофьор пострада, след като дърво падна върху колата му
Шофьор пострада, след като дърво падна върху колата му