НОВИНИ

Къде почиват през лятото президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин?

Лятото е време за почивка и за световните лидери. Американският президент си подари 17-дневна ваканция в притежаван от него голф-клуб в Ню Джърси. Определението "работна" към почивката, не му спести забележки за твърде дълги и чести отсъствия от работа. На тази тема самият Тръмп критикуваше предшественика си Обама. Руският му колега Владимир Путин пък си направи тридневен риболовен излет край студените води на планинско езеро в сибирската пустош.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:43, 05.08.2017
Чете се за: 00:56 мин.
По света

През следващите две седмици, докато е във ваканция, президентът Тръмп ще продължи да работи, подчерта Белият дом. По време на кампанията Тръмп уверяваше, че ще напуска Вашингтон в редки случаи заради важността на държавните дела. Равносметката на Ен Би Си за първите му шест месеца на поста обаче е 44 дни в голф-клубове срещу 197 на държавното кормило.

Медиите припомнят и негов туит от 2012-та "Не излизайте в отпуска. Ако не си харесвате работата, значи не сте си на мястото" и отбелязват, че милиардерът-политик очевидно е променил мнението си. Сравненията показват, че предшественикът му Обама е прекарвал по-малко дни в развлечения.

През 2001-ва Джордж Буш-син, също си беше навлякъл медийни критики заради прекалено дълги ваканции. Около седем месеца след встъпването си в длъжност той беше прекарал 54 дни в тексаското си ранчо- рекорд за президентски почивки от десетилетия.


В другия край на света руският президент Владимир Путин си подари ваканция от 1-ви до 3-ти август в република Тува, до границата с Монголия, на 3 700 километра източно от Москва. Водите на избраното езеро никога не се затоплят повече от 17 градуса, но това не попречи на президента да поплува, сподели пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Държавният глава, който е запален привърженик на хокея и бойните изкуства, е почивал активно в компанията на министъра но отбраната Сергей Шойгу. Беше съобщено, че Путин е практикувал и подводен риболов като е преследвал една щука два часа, и накрая e успял. Активните занимания на руския президент в отпуска допринасят за рекордновисокия му рейтинг, отбелязват наблюдатели.

Сегашната експедиция се случва осем месеца преди президентските избори в Русия. Путин още не е обявил дали ще се кандидатира, но масовите очаквания са да се включи в надпреварата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират заповедта за забрана на дейности в териториите, попадащи в Натура 2000
Спират заповедта за забрана на дейности в териториите, попадащи в "Натура 2000"
Германският външен министър: САЩ искат да изтласкат руския газ от ЕС
Германският външен министър: САЩ искат да изтласкат руския газ от ЕС