НОВИНИ

Показаха хотелските стаи за дипломатите по време на европредседателството ни

След няколкомесечни ремонти хотелските стаи, в които ще отседнат най-важните гости по време на българското председателство на Съвета на ЕС, вече са готови. Стаите отговарят на изискванията за 5-звездно настаняване по стандартизация в хотелиерството и са с размери 25 кв.м. Дипломатите клас А, които ще посетят страната ни след 4-ти януари, са 1000. Те ще бъдат настанени в 56 стаи.

БНТ2-София
от БНТ2-София Теодора Лапшова
21:50, 09.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Първите делегати клас А ще пристигнат у нас в средата на януари. Те са с ранг на министър-председатели и са най-високопоставените гости. Когато пристигнат в хотела си, ръководителите на делегациите ще получат ключ за стаята си на специално предвидена за тях рецепция.

Деян Дянков, генерален мениджър на 5* хотел :"Относно настаняването на делегатите клас А ние сме предвидили отделна рецепция, която ще бъде денонощна, за ранно настаняване и за късно изпращане."

Стаите, в които ще бъдат настанени топ дипломатите, бяха реновирани в продължение на 4 месеца, а обзавеждането им е отнело година. Всяка от стаите, в които ще бъдат настанявани делегатите на европредседателството у нас е с идентичен дизайн. Интериорът е с японски мотиви, а използваните материали са мрамор и дърво. Дизайнът е дело на собственика на хотела и е съгласуван с архитектурно студио Кишу Курокава. Стаите са с изглед към Витоша и към центъра на града. Ръководството на хотела, заедно с Министерство на вътрешните работи върху мерките за сигурност от 3 месеца. Все още се обсъжда и как ще се организира движението около хотела на специалните гости.

Деян Дянков, генерален мениджър на 5* хотел: "Водим преговори. Тепърва ще се уточни дали ще се затваря булевард "Джеймс Баучер" или не.

От хотела прогнозират, че до седмица ще излезе окончателното решение за достъпа и движението около сградата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Княз Ростовский пристигна у нас за годишнината от Плевенската епопея
Княз Ростовский пристигна у нас за годишнината от Плевенската епопея
​Франция се сбогува с Джони Холидей
​Франция се сбогува с Джони Холидей