НОВИНИ

Кениец спечели Лондонския маратон

Кениецът Елиуд Кипчоге спечели традиционния лекоатлетически Маратон на Лондон, който се проведе днес. Той преодоля дистанцията от 42,195 км за 2 часа, 3 минути и 4 секунди, което е нов рекорд на самото състезание и ново най-добро постижение за самия спортист.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:02, 24.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света
кениец спечели лондонския маратон

Кипчоге можеше да постигне и нов световен рекорд в дисциплината, но изостана на 7 секунди. Световният рекорд в момента е 2:02.57 часа - притежаван от друг кениец Денис Кимето, така че постижението от днес е второ най-добро. Кипчоге, който е загубил едва един от последните седем маратона, на които е бягал, измъкна победата три километра преди края.

Той изпревари сънародника си Стенли Бивот, който завърши на 46 секунди от победителя. Трети е етиопецът Кенениса Бекеле, на 3:31 минути от Кипчоге. При жените първото място взе Джемина Сумсон от Кения, която преодоля дистанцията за време 2 часа, 22 минути и 58 секунди. Второто място остана за миналогодишната победителка Тигист Туфа от Етиопия, която остана с време 2:23.03, а трета е Флоранс Киплагат от Кения с 2:23.39 часа. Татяна Макфадън от САЩ пък завърши първа при параолимпийците.

За 27-годишната Макфадън, която е родена в Русия, това е четвърта поредна победа в престижното състезание в английската столица. При мъжете с инвалидни колички първи е Марсел Хуг от Швейцария с 1 час, 35 минути и 24 секунди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барак Обама пристигна в Германия
Барак Обама пристигна в Германия
За три дни ограничават движението в прохода Превала
За три дни ограничават движението в прохода "Превала"