НОВИНИ

Кери и Лавров отново преговарят за Сирия

За трети път в рамките на две седмици първите дипломати на Русия и Съединените щати се срещат в опит да постигнат споразумение за примирие в Сирия. Този път преговорите Сергей Лавров и Джон Кери се срещат в Женева.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
20:11, 09.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Целта на разговорите е да бъде постигнато съгласие за координирани атаки срещу терористични цели в Сирия, спиране на насилието и установяване на трайно примирие в цялата страна. Преговорите в Женева следват разговори между Кери и Лавров в Китай миналата седмица и отново в Швейцария миналия месец. Американски представители предупреждават, че Съединените щати скоро може да се откажат от усилията за постигане на съгласие с Москва.

"Търпението ни не е безкрайно" е казал високопоставен служител, пътуващ с делегацията на Джон Кери. Миналата седмица по време на срещата на Г-20 в Китай среща имаха и президентите на Русия и Съединените щати - Барак Обама и Владимир Путин. След срещата за Сирия двамата направиха разнопосочни изказвания. Според Обама - пропуските в доверието остават, а според Владимир Путин споразумение за примирие в Сирия е възможно и то в рамките на дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе няма условия за лодките на туристите по Дунав
В Русе няма условия за лодките на туристите по Дунав
Съвместна охрана на българското въздушно пространство
Съвместна охрана на българското въздушно пространство