НОВИНИ

​Кери и Лавров се договориха примирието в Сирия да бъде удължено с 48 часа​

Американският държавен секретар Джон Кери и руският министър на външните работи се обединиха днес около мнението, че примирието в Сирия се спазва, и се договориха то да бъде удължено с 48 часа с цел осигуряване на по-голям хуманитарен достъп, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на говорителя на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър.

bnt avatar logo
от БТА
22:47, 14.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
​кери лавров договориха примирието сирия удължено часа​

Кери и Лавров се съгласили в телефонен разговор, че споразумението за прекратяване на огъня като цяло се спазва, въпреки спорадичните съобщения за насилие. Те се договорили примирието да бъде удължено с 48 часа.

По-рано руското външно министерство съобщи, че Лавров е поискал от Кери Съединените щати да спазят обещанието, което са поели, да отделят опозиционните бойци "под патронажа на Вашингтон" от Джебхат Фатах аш Шам (бившия клон на Ал Каида в Сирия, който до скоро се наричаше Джебхат ан Нусра) и други групировки.

Двамата се спрели и на съвместната борба в Сирия срещу джихадистите от Джебхат Фатах аш Шам и "Ислямска държава". Лавров и Кери обсъдили и други актуални международни въпроси, включително необходимостта от изпълняване на Минските споразумения за уреждане на конфликта в Украйна. Разговорът се е състоял по инициатива на американската страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Италианската брегова охрана спаси 650 мигранти в Средиземно море
​Италианската брегова охрана спаси 650 мигранти в Средиземно море
Функционален шик - новата есенно-зимна колекция на Жени Живкова
"Функционален шик" - новата есенно-зимна колекция на Жени Живкова