НОВИНИ

Керванът с мигранти продължи пътя си към САЩ

Американският президент Доналд Тръмп предлага промени в законите за предоставяне на убежище, за да се изключат мигрантите без документи. Междувременно керванът с мигранти продължава пътя си към Съединените щати след кратка почивка.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
09:19, 02.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света
керванът мигранти продължи пътя сащ

Първата колона мигранти възобнови придвижването си в Мексико към Съединените щати, поемайки по опасен маршрут през район, където действа организираната престъпност. В колоната има около 4000 мигранти, които във вторник спряха за почивка в град Хучитан в южния мексикански щат Оахака. Те потеглиха от Хондурас на 13 октомври, а в момента се намират на около 1400 км от САЩ.

Ектор Денис, мигрант от Хондурас: Вървим бавно, с мир, не сме агресивни. Единственото, което искаме е да работим и да имаме по-добър живот от този в Хондурас. Там няма нищо. Президент Тръмп, пуснете ни!

Малко по на юг втора колона от около 2000 централноамериканци продължава движението си в щата Чиапас на границата с Гватемала.

Американският президент Доналд Тръмп обаче нарича кервана с мигранти "нашествие". И обеща другата седмица да издаде нов указ за мигрантите и да промени разпоредбите. Сега американският закон за имиграцията предвижда, че всеки имигрант може да поиска убежище, независимо дали я влязъл в страна през официален пункт.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Искаме хората да идват в нашата страна, но да го правят законно и по заслуги.

Тръмп започна тази седмица да разполага войници в райони близо до границата с Мексико и каза, че може да изпрати общо до 15 000 войници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на работна закуска в резиденция Евксиноград
​Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху на работна закуска в резиденция "Евксиноград"
Мая Манолова: Демографската криза е проблемът на проблемите за България
Мая Манолова: Демографската криза е проблемът на проблемите за България