НОВИНИ

КЕВР глобява "Топлофикация Габрово"

"Топлофикация - Габрово" ще бъде глобена за това, че остави на студено клиентите си почти през целия отоплителен сезон, заяви членът на КЕВР Евгения Харитонова. Тя уточни, че след проверка в дружеството ще се рещи дали да му бъде отнет лиценза за топлоснабдяване. Изпълнителният директор на ТЕЦ-а Калин Ангелов призна , че не са разработили механизъм за компенсиране на абонатите.

bnt avatar logo
от БНТ
20:17, 23.02.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Проблеми с котел, работещ на въглища и серия аварии по топлопреносната мрежа заради минусовите температури са причината габровци да останат на студено през тази зима, обясни пред КЕВР шефът на дружеството Калин Ангелов.

Калин Ангелов -изпълнителен директор на "Топлофикация Габрово"
"Колегите от битовото топлоснабдяване в момента обработват информацията и ще се направи анализ къде е имало отклонение от параметрите за отопление. Методика нямаме още за компенсиране и обезщетяване на клиентите ни. Ще бъде направена такава".

Освен обезщетение габровци очакват отговор и на въпроса, кой е истинският собственик на местната топлофикация, приватизирана през 2005-та и продадена през 2012-та на офшорката "Дариал Груп", регистрирана на Сайшелите.

От КЕВР са категорични, че Топлофикация Габрово ще отнесе солена глоба. Под заплаха е и лицензът на дружеството.

Евгения Харитонова- член на КЕВР
"Аз не бързам да отнемам или да давам лицензия, защото трябва да се помисли какво става с отоплението на Габрово. Нали тези 25% с какво ще се отопляват и ще трябва да се прегледат, и наистина да се направи една много съществена проверка и едва тогава ще Ви уведомиме".

От КЕВР разкритикуваха шефа на дружеството, че не е уведомил абонатите за проблемите в топлоснабдяването и го приканиха незабавно да потърси контакт с общинското ръководство, което го издирва повече от месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинските съветници в София в спор за цената на билета за градски транспорт
Общинските съветници в София в спор за цената на билета за градски транспорт
Кметове предлагат 2 % от данък общ доход да отива в бюджетите на общините
Кметове предлагат 2 % от данък общ доход да отива в бюджетите на общините