НОВИНИ

КЕВР иска разяснения от "Топлофикация София" заради по-високите сметки за парно

Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата за масово осведомяване за по-високи сметки на клиенти на „Топлофикация София“ ЕАД за месец март 2018 г., председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска ръководството на дружеството да предостави подробна информация, съобщиха от КЕВР.

кевр иска разяснения топлофикация софия заради високите сметки парно
bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 25.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

В тридневен срок „Топлофикация София“ ЕАД следва да представи на Комисията пълни данни относно количеството топлинна енергия, която е доставена и фактурирана на клиентите на дружеството за м. март 2017 г. и за м. март 2018 г. – общо и по групи клиенти.

От дружеството е изискана информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото разпределение да се извършва по прогнозни данни, съгласно чл. 71 от Наредбата за топлоснабдяването /НТ/ от 6.04. 2007 г. За тези клиенти топлоснабдителното дружество трябва да посочи както количеството на потребената от тях топлинна енергия, така и начислените суми в сметките им за м.март 2017 г. и за м. март 2018 г.

Отделно в КЕВР трябва да постъпи информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото разпределение да се извършва по реален месечен отчет на средствата за дялово разпределение в имотите на клиентите. „Топлофикация София“ ЕАД трябва да предостави и данни за количеството на потребената от тези клиенти топлинна енергия, както и начислените суми в сметките им за м. март 2017 г. и за м. март 2018 г.

След получаването на цялата искана информация, КЕВР ще изготви подробен анализ, резултатите от който ще бъдат публично обявени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Няма причини за задържане и екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев
​Няма причини за задържане и екстрадиране в САЩ на Желяз Андреев
ЕС, Русия и Иран срещу ревизия на споразумението по ядрената програма на Техеран
ЕС, Русия и Иран срещу ревизия на споразумението по ядрената програма на Техеран