НОВИНИ

КЕВР планира цената на тока за бита да остане почти без промяна

Обществено обсъждане за цената на електроенергията е насрочила за днес Комисията за енергийно и водно регулиране. КЕВР планира цената на тока за бита да остане почти без промяна, а топлоенергията да поевтинее с до 16 на сто от 1 юли.

bnt avatar logo
от БНТ
06:53, 09.06.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Замразяването на цените на електроенергията и понижението за топлата вода стават възможни заради ниските цени на природния газ.Комисията не се съобрази със становищата на енергийните дружества и в доклада й е заложено минимално средно намаление от 0,02 процента

Без никаква промяна остава цената, по която ЧЕЗ ще продава електроенергията си на битовите потребители. За клиентите на ЕVN е предвидено поскъпване от 0.6 на сто. Намаление с 0.9 на сто на тока се готви за абонатите на Енерго - ПРО. НЕК ще продава на ЕРП-тата с 10 лева по-евтино мегават часа, таксата „задължение към обществото" пада с един лев.

На обсъждане днес ще бъде подложена актуализацията на цените на електроенергията произведена от биомаса. Привилегията да работят на преференциални цени окончателно отпадна от 1 януари тази година . На обществено обсъждане ще бъде подложено и определянето на преференциалните цени на тока от комбинираното производство на топлоцентралите. На 30 юни КЕВР трябва окончателно да реши каква ще бъде цената на тока за следващата една година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България за първи път е домакин на европейския форум за газовата инфраструктура
България за първи път е домакин на европейския форум за газовата инфраструктура
Удължават срока за регистрация за референдума за Брекзит
Удължават срока за регистрация за референдума за "Брекзит"