НОВИНИ

КЕВР публикува инструкция за смяна на доставчика на електроенергия

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ прие "Инструкция за реда и условията за смяна на доставчик на електрическа енергия на клиенти, притежаващи обекти, за които се прилагат стандартизирани товарови профили". Това съобщи пресцентърcт на КЕВР.

bnt avatar logo
от БТА
15:57, 30.03.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
кевр публикува инструкция смяна доставчика електроенергия

Инструкцията е поместена в интернет-страницата на регулатора и влиза в сила от 1 април. С публикуването й КЕВР изпълнява намерението си от началото на април 2016 г. да бъдат изпълнени всички необходими условия, даващи възможност на битовите клиенти да могат да избират търговци на електроенергия на свободния пазар.

В документа се разяснява процедурата за смяна на доставчика на електроенергия и сроковете за изпълнение на всяка стъпка. Регламентират се и различни случаи, в които могат да го направят битови и стопански клиенти. Заедно с Инструкцията КЕВР публикува на сайта си и нужните формуляри, които потребителите следва да попълнят за смяната.

;

ИНСТРУКЦИЯ за реда и условията за смяна на доставчик на електрическа енергия на клиенти, притежаващи обекти, за които се прилагат стандартизирани товарови профили

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 700 културни ценности задържаха митничарите на Аерогара София
Над 700 културни ценности задържаха митничарите на Аерогара София
Почина режисьорът на Ну, погоди!  Юрий Бутирин
Почина режисьорът на "Ну, погоди!" Юрий Бутирин