Комисията за енергийно и водно регулиране окончателно решава днес с колко ще се увеличат цените на топлинната и електроенергията. Заради поскъпването на природния газ с близо 30 процента от 1 април комисията обсъжда вдигане на парното и топлата вода с между 18 и 38%. В същото време протестиращи срещу цената на парното спряха движението по столичния булевард "Дондуков".

Преди минути беше пуснато движението по бул. "Дондуков", което беше затворено от 9.30 часа, като група протестиращи бяха застанали на трамвайните линии. От МВР казаха, че протестиращите не са имали разрешение за това, но предвид това, че са възрастни хора полицията не ги е спряла.

Все още продължава заседанието на Комисията по енергийно и водно регулиране. В ранния следобяд се очакват първите резултати. Комисията все пак обмисля план да допусне по-малко от предварително заявеното увеличение на цената за отопление с до 38%. Припомняме, че цената на електроенергията също трябва да се увеличи заради по-високата цена на природния газ, но с 1% за цялата страна.