НОВИНИ

КЕВР ще въведе пределна цена за дялово разпределение на топлинната енергия

Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ ще въведе пределна цена за услугата дялово разпределение на топлинната енергия. Това коментира пред журналисти председателят на регулатора Иван Иванов, след като участва в дискусия за проблемите в топлоснабдяването, организирана от омбудсмана.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:14, 23.02.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
кевр въведе пределна цена дялово разпределение топлинната енергия

Имаме право да въведем пределна цена за тези, които изпълняват монополно услуга, каквито са топлофикациите, отбеляза той. С определената пределна стойност ще трябва да се съобразяват фирмите за дялово разпределение, които сключват договори с абонатите.

По думите на Иванов до месец и половина трябва да бъдат готови промените в Общите условия на топлофикационните дружества, които да отпадне начисляването на юридически такси за клиентите им. След това промените трябва да получат одобрението на Комисията за защита на потребителите,която на дискусията днес изказа положително становище.

От КЕВР ще задължат също топлофикационните дружества за информират предварително клиентите си при завеждане на съдебна процедура срещу тях и да укажат задължителен срок за погасяване или разсрочване на задълженията, стана известно от думите на Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дания удължи граничния контрол до 4 март
Дания удължи граничния контрол до 4 март
Отцепиха район в София заради изоставен куфар
Отцепиха район в София заради изоставен куфар