НОВИНИ

КЕВР: Топлофикация-Габрово ще бъде глобена

Топлофикация-Габрово ще бъде глобена за това, че остави на студено клиентите си почти през целия отоплителен сезон, заяви членът на КЕВР Евгения Харитонова.

Николай Минков
от Николай Минков
11:41, 23.02.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Тя уточни, че след приключването на проверката в дружеството ще се реши дали да бъде отнет лицензът за топлоснабдяване. Изпълнителният директор на Топлофикация-Габрово Калин Ангелов обясни пред комисарите, че аварии в горивните системи и по мрежата са причина за серията от прекъсвания на топлоподаването в града. Той призна, че на този етап не са разработили механизъм за компенсиране на абонатите заради студените радиатори.

Калин Ангелов, изпълнителен директор на "Топлофикация Габрово": "Колегите от битовото топлоснабдяване в момента обработват информацията и ще се направи анализ къде е имало отклонение от параметрите за отопление. Методика нямаме още за компенсиране и обезщетяване на клиентите ни. Ще бъде направена такава".
Евгения Харитонова, член на КЕВР: "Аз не бързам да отнемам или да давам лицензи, защото трябва да се помисли какво става с отоплението на Габрово. Нали тези 25% с какво ще се отопляват и ще трябва да се прегледат, и наистина да се направи една много съществена проверка и едва тогава ще ви уведомим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобряват градската среда в Балчик със заем
Подобряват градската среда в Балчик със заем
Бъдещето на Сирия се обсъжда отново в Женева
Бъдещето на Сирия се обсъжда отново в Женева