НОВИНИ

КЕВР въвежда жестоки санкции за крадците на ток

Хванатите абонати ще плащат по 200 лева за мегавтачас.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:36, 02.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

До няколко години цените на тока за бита ще бъдат изравнени във всички региони в България, независимо дали потребителите се намират на територията на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про. Първи стъпки в тази посока ще има от юли.

Иван Иванов, председател на КЕВР: За ЧЕЗ няма никаква промяна в цените на тока, за ЕВН има увеличение от 0,65%, за Енерго-Про намаление от 0,91%, което също е в посока за изравняването на цените. Това, което ние сме извършили чрез предложението за ценово решение, реално е в интерес както на бизнеса, така и на битовите потребители

КЕВР готви по-високи санкции и за крадците на ток.

Иван Иванов, председател на КЕВР: Ще заплащат на много по-висока цена, това е цената за недостиг, която е над 200 лева, а сега те заплащат общо на цена около 70 лева.

Междувременно, топлофикациите поискаха вместо намаление на цените на парното и топлата вода от юли - увеличение от 2-3 лева на мегаватчас. Дружествата твърдят, че нямат достатъчно пари, за да поддържат мрежите си.

Илия Николаев, председател на Асоциацията на топлофикационните дружества в България: Сами сте свидетели как се орязват разходи, които са жизнено необходими за съществуването на дружествата.

Срещу това възрази изп. директор на НЕК Петър Илиев, който обясни, че в момента топлофикациите губят във въздуха между 50 и 80% от енергията си. Дружествата не отрекоха. Окончателно решение за цените, КЕВР ще вземе в края на юни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караянчева: 35 изборни секции равнопоставя всички държави в чужбина
Караянчева: 35 изборни секции равнопоставя всички държави в чужбина
Приемат документи за настаняване в общежитията на ЮЗУ
Приемат документи за настаняване в общежитията на ЮЗУ