Комисията за енергийно и водно регулиране смята за напълно неоснователна жалбата на гражданските сдружения и омбудсмана относно рязкото поскъпне на природния газ от април.

Днес се състоя поредно заседание за увеличение на цените, този път за поскъпване на водата във Варна. От 1 май цената в морската столица ще се увеличи с 15%. До момента регулаторът е гласувал поскъпване на водата в София с 18 на сто, като се очакват подобни увеличения и в останалата част от страната.

Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране:
Разбира се, внесената жалба считаме за неоснователна. Запознах се с мотивите и от друга страна в съответствие с българските закони, очакваме да се произнесе съда. Имаме пълно доверие в съда и в решенията, които той ще вземе.
- Коментирахте, че евентуално може да се мисли за намаление на цените от октомври, каква е вашата прогноза за юли обаче. Изтече срока, в който енергийните дружества трябваше да внесат исканията си?
- Предложенията в момента се разглеждат от работните групи, от съответните дирекции и не мога в момента да направя никакъв коментар.