Херцогът и херцогинята на Кеймбридж напуснаха болница след раждането на третото им дете. Новият принц е пети в линията за наследяване на трона.

© БТА

Малко преди 18:00 местно време принц Уилям и Кейт излязоха от болницата, за да поздравят множеството и да покажат техния син. За да приветстват новия член на кралското семейство бяха дошли хора от различни краища на света.

Лиза Люис, американка: Прекрасно беше да ги видим да излизат и да помахат. Сега вече знам защо лондончани ги обичат и изобщо англичаните. Толкова е вълнуващо!
Софи Филипс, медицинска сестра: Щастлива съм и мисля, че е удивително, като се има предвид, че тя роди само шест часа по-рано. Тя наистина е страхотна жена.

След това Уилям и Кейт се върнаха обратно в сградата, за да вземат столчето на бебето и да отпътуват към двореца Кенсингтън. Най-малкият принц се роди вчера в 11:01 местно време. Знае се неговото тегло от 3.8 кг, но не и името му.

Съобщение за раждането на новия принц беше поставено пред Бъкингамския дворец, както традицията повелява. Съобщението ще стои там 24 часа.