НОВИНИ

Певицата Кейти Пери спечели съдебна битка срещу монахини

Поп звездата Кейти Пери направи крачка напред към превръщането на бивш манастир, разположен върху живописен хълм в Лос Фелис, Лос Анджелис, в свой дом, след като съдия се произнесе срещу пет монахини, които продадоха имота на ресторантьорка.

bnt avatar logo
от БТА
10:55, 14.04.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още
певицата кейти пери спечели съдебна битка монахини

На съдебно изслушване в сряда съдия Стефани Боуик е подкрепила иска на епархията на Лос Анджелис да блокира продажбата на имота на лосанджелиската ресторантьорка Дана Холистър, обявявайки документите и акта за невалидни. Така съдия Боуик е изчистила пътя пред Кейти Пери за придобиването на имота.

Съдийското решение слага край на "играта на дърпане на въже" между Сестрите от Непорочното Сърце на Мария, които преди са обитавали манастира, и епархията на Лос Анджелис, която го продаде на Кейти Пери през 2014 г.
Певицата се съгласи да плати на епархията 14,5 милиона долара в брой за бившия манастир.

Монахините възразиха срещу продажбата и сключиха сделка с Дана Холистър за продажбата на имота срещу сумата от 15,5 милиона долара. Това принуди епархията на Лос Анджелис да заведе ответно дело срещу монахините в опит да блокира конкурентната продажба.

Адвокат Джон Шолник, който представлява две от петте монахини, е заявил, че съдийското решение прави недействителна единствено продажбата на имота на Холистър и не разрешава продажбата му на Кейти Пери. Шолник обмисля да обжалва решението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Индустрията търси стажанти - инженери в Пловдив
Индустрията търси стажанти - инженери в Пловдив
Обама: Джихадистите са в отбрана
Обама: "Джихадистите са в отбрана"