НОВИНИ

КФН не е била информирана за рисковете, свързани с фалита на "Олимпик"

В позиция пред медиите от Комисията за финансов надзор заявяват, че не са били внасяни каквито и да е писмени сигнали, че има предупреждения за възможни рискове, свързани със ситуацията около кипърската застрахователна агенция „Олимпик".

кфн била информирана рисковете свързани фалита олимпик
bnt avatar logo
от БНТ
12:10, 22.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Като заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, Ралица Агайн-Гури никога и по никакъв начин не е предупреждавала останалите членове на КФН и/или председателя на комисията за евентуални рискове относно фалита на „Олимпик“.

Не са предоставени анализ и оценка за възможните неблагоприятни последствия от фалита на кипърската компания. Вариант с фактология относно застрахователната компания е качен в деловодната система на КФН едва в петък, 17.8.2018 г, се казва в позицията на Комисията.

КФН до този момент не разполага с доклада, който Ралица Агайн-Гури представи в Народното събрание. Голяма част от изнесените пред народните представители факти са абсолютно нови и непознати до този момент и КФН, твърдят от там.

Съгласно поправките в Закона за КФН, които са в сила от началото на годината, заместник-председателите на комисията имат пълна независимост в ресорите, за които носят отговорност, а решенията се взимат колективно, като председателят е „пръв между равни“.

Вижте цялата позиция в прикачения файл


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно ниско е нивото на река Дунав
Опасно ниско е нивото на река Дунав
Започва изпомпването на мазута от Мопанг до Созопол
Започва изпомпването на мазута от "Мопанг" до Созопол