Зам.-председател на ПГ на ДПС Халил Летифов гостува в "Денят започва" с Георги Любенов с коментар по предложението на партията за намаляването на ДДС върху хляба.

Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС: Ще търсим срещи със съсловни организации, които да ни покажат механизма, по който крайната цена на хляба да бъде намалена. България е най-бедна по доходи в ЕС. С нашето икономическо развитие ние ще си вървим на опашката така още едно - две поколения, които обричаме на бедност. Ако искаме да догоним страните от средноикономическия ешалон в Европа, трябва да работим за поне двойно увеличаване на икономическите показатели, да подобрим условията за инвестициите и благосъстоянието както на фирмите, така и на служителите.

Ако намалим крайната цена на хляба, ние ще подпомогнем хората с най-малки доходи, така че това не е популизъм. Дебатът ще бъде дълъг, допълни Летифов.

По темата за намаляването на партийните субсидии той заяви, че предложението на ГЕРБ има единствено и само популистки цели.

Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС: Въпросът е откъде ще идват допълнителните средства, движението на капитали и кой на кого е длъжен. С държавното финансиране процесът е прозрачен - партиите се отчитат пред Сметната палата, знае се за какво са разходвани средства.

Никой избирател не е длъжен на ДПС или на която и да е партия. За нас местните избори са изключително важни, защото местната власт е най-близко до проблемите на хората. Настояваме да се определят политики за местната власт и те да бъдат подпомагани от държавата, допълни още Халил Летифов.

Вижте целия разговор с Халил Летифов във видеото!

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Пеевски ще предложи по-ниско ДДС за хляба и книгите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви пред журналисти в парламента, че движението подготвя нови законодателни промени за намаляване на ДДС на някои сто...