НОВИНИ

Халката на Меган Маркъл ще е от уелско злато

Когато принц Хари сключи брак с Меган Маркъл през май, той ще спази традицията в британското кралско семейство да сложи на пръста й халка от уелско злато, съобщи Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
21:33, 21.03.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
халката меган маркъл уелско злато

Неговата прабаба, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям.

;

Халката на Меган Маркъл вероятно ще бъде изработена от бижутерийната къща "Уортски" в лондонската им работилница. Директорът на мините "Клогау" Бен Робъртс каза, че вероятно пръстенът ще е от светложълто злато, за да отива на годежния пръстен, а не от характерното розовеещо злато, предпочитано за фирмените бижута. През 1981 г. "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Приключил е разпитът на бившия френски президент Никола Саркози
​Приключил е разпитът на бившия френски президент Никола Саркози
Свлачище на входа на Трън блокира пътя към ГКПП Стрезимировци
Свлачище на входа на Трън блокира пътя към ГКПП "Стрезимировци"