Нашето предложение е за тези хора, които имат родител с българско гражданство или починал родител с българско гражданство. Говорим за децата на български граждани. Най-нормалното нещо е всеки патриот да се зарадва от този законопроект. Това са десетки хиляди не само в Турция, но и в Съединените щати, в Украйна, в Русия. Псевдопатриотите не бяха прочели предложенията ни. Това коментира Хамид Хамид от ДПС в "Денят започва".

По думите му огромна част от хората са в Турция, но те милеят също за България, просто нямат документ за българско гражданство. Не става въпрос за изселническите спогодби. Става въпрос за децата и внуците на тези хора, каза Хамид.

Те имат право да получат българско гражданство, ние предлагаме облекчен режим.

Редица медии получават финансиране, без информираност на обществото. Не може усилията ни да информираме обществото, да бъдат тълкувани като цензура. Тези, които са против, не искат да декларират приходите си извън реклама. Обществото трябва да разбере кои медии срещу какви пари създават фалшиви новини. Хората ще знаят от къде и за какво получава пари.