Техническата повреда от снощи в системата на Агенция "Митници" вече е отстранена. Въпреки това през целия ден имаше хаос и километрични опашки от камиони на граничния пункт "Дунав мост" при Русе.

Каква е ситуацията там в момента - вижте в прякото включване на Даниела Димитрова.

Русе

Въпреки че още преди обед всички гишета на "Дунав мост" работят на пълни обороти, опашката от камиони към момента е поне 4 км. Служителите на пункта твърдят, че работят в екстремна ситуация и успяват да обработят за час документите на 200 камиона. Отворено е допълнително пето трасе на граничния пункт.

Много от шофьорите обаче бяха принудени да чакат по 20 часа в кабините на камионите, за да могат да прекосят българо-румънската граница. Оплакват се и от сериозни финансови загуби.

Заради техническия проблем, на час през граничния пункт "Дунав мост" вместо 70 камиона преминаваха само 20, защото документите им се обработваха ръчно. Забавянето изнерви много от шофьорите до краен предел.

Христо Соколов: От София пътувам за Румъния, 11 часа съм на опашката. Вие виждате, нито тоалетни, нито кошчета за боклук - нищо няма! Това си е постоянен проблем тук.

Заради чакането на границата фирмите плащат неустойки за закъснелите товари. Шофьорите също са на загуба.

Светослав Бойов: Аз работя на километър. Загубата ми от това, че аз имам време, да работя да карам, а седя тука. Моите пари днес се губят. Вече за превозвачите загубите са още по-големи.
Цветомир Димитров: Срина се целия планинг и за днес и за утре, два товара отпаднаха. Спим, където свърши работното време. На опашката има много колеги, които са останали там, където им е свършил работния ден, не могат да помръднат, за да не правят нарушения. Трагично е.

Заради струпването на камионите движението в района на граничния пункт се регулираше от служители на Пътна полиция.

Леките коли преминават без проблем "Дунав мост". Очакванията са до полунощ всички камиони да успеят да преминат през границата.

Огромни опашки на "Дунав мост" заради срив в системата за товарни автомобили

Огромни опашки на "Дунав мост" заради срив в системата за товарни автомобили

Огромни опашки от товарни автомобили се образуваха тази вечер по граничните пунктове, сигнализираха наши зрители. от Агенция "Митници" обясниха пред...