Безредие и хаос царят всеки ден на паркинга пред поликлиниката в Благоевград. Хиляди автомобили идват до здравното заведение, но се оказва, че място за всички на паркинга няма. Затова често се случват конфликти и леки пътни инциденти.

Благоевград

Паркингът пред поликлиниката винаги изглежда така. Колите буквално се прескачат. Всеки ден е пренаселено, защото паркингът е безплатен и липсата на такси привлича шофьорите.

"Требе да се помисли, да се направи инфраструктурата и тогава да се работи. Тука е ужас, въобще не е регулирано, то нема и кой да го регулира."

"Поне трябва да има човек, който да урегулира движението, би било доста по-подходящо за хората. Хубаво, че е безплатен паркингът."

"Некъв гараж ли да се направи на две нива..."

Вече на два пъти се случва коли от паркинга да се спуснат и да се озоват на оживената улица "Славянска", при това без шофьор зад волана.

"Това вече е до шофьор, не си е обезопасил автомобил, до шофьора е."

Заради шофьорите или не, автомобилите просто потеглят сами от паркинга и безконтролно се движат, докато не се спрат в нещо. Този автомобил е бил последната преграда онзи ден, когато кола от паркинга потеглила по наклона.

Румен, таксиметров шофьор
"Преди един месец една кола се спусна в таксито, а сега е отишло чак отсреща. Спират много към междата, не слагат на скорост и она си тръгне колата."

От Общината обясниха, че паркингът е общинска собственост. Не конкретизираха обаче дали той може да бъде преустроен и дали организацията може да бъде подобрена.