НОВИНИ

Хасан Рохани е на посещение във Ватикана

Втори ден от визитата на иранския президент Хасан Рохани в Италия и Ватикана. Днес иранският лидер ще бъде приет от папа Франциск. Преди това Рохани ще говори в Рим на иранско-италиански икономически форум.

хасан рохани посещение ватикана
bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 26.01.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

През първия ден от визитата на Рохани в Италия той се срещна с премиера на страната Матео Ренци. Двамата подписаха споразумения за сътрудничество на обща стойност 18,4 милиарда долара.

Лидерите се договориха за съвместни проекти в различни отрасли на промишлеността в това число сателитната индустрия, енергетиката и банковата сфера, както и в областта на търговията, здравеопазването и медицинското образование.

Италия е едва първата спирка от първата си официална визита в три европейски държави. Днес на дневен ред е Ватикана, а утре държавният глава на Ислямската република потегля към Франция.

Там обаче не е предвидено да има работни срещи с представители на властите. Основна цел на посещението ще бъде сключването на договор за покупката на 114 Еърбъс-а. Към момента Иран притежава 256 самолета, само 150 от които са в движение, но са силно амортизирани - средната им възраст е 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вулканът Попокатепетл затвори летището в Пуебла
Вулканът Попокатепетл затвори летището в Пуебла
Мария Габриел: Трафикантите все повече използват интернет за намиране на жертви
Мария Габриел: Трафикантите все повече използват интернет за намиране на жертви