Хасково ликува след триумфа на Григор Димитров на откритото първенство на САЩ. Това е най-обсъжданата тема в родния му град. Хората се поздравяват с "Григор воскресе" вместо с "Добър ден!".

Хасково

Впечатляващата победа за Григор Димитров на четвъртфиналите на US Open беше посрещната с овации и в родния му град Хасково.

Невена Шопова- треньор: Щастливи сме с факта, че най- после успя да победи Роджър Фцедерер, в един много красив мач.

Докато Димитров играе в САЩ, в Хасково се провежда Държавен турнир за юноши и девойки. На кортовете играят част от младите надежди на родния тенис.

Георги Георгиев- състезател на ТК "Свиленград": Гледах малка част от него, особено петия сет накрая и наистина много ми хареса как игра и как успя да издържи психически и физически срещу труден съперник.Той е голямо вдъхновение за мен и когато той побеждава, аз се надъхвам от неговите победи и се опитвам и аз да побеждавам.
Надежда Петкова- ТК "Дема": Определено да биеш Федерер не е малко, игра хубаво, бори се, спечели.

На кортовете в Хасково всички стискат палци Григор да преодолее и следващите си съперници и да триумфира в турнира от Големия шлем.

Григор Димитров се класира за първи път на полуфинал на US Open

Григор Димитров се класира за първи път на полуфинал на US Open

Григор Димитров елиминира Роджър Федерер и се класира за първи път в кариерата си на полуфинал на Откритото първенство на Съединените Щати по тенис....