НОВИНИ

Хаваите са в очакване на урагана "Лейн"

Ураганът "Лейн" наближава Хаваите. В зоната на стихията ветровете са със скорост 250 км в час. На сушата хората се подготвят за преминаването на урагана от четвърта категория по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева Мартин Велев
20:22, 23.08.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

"Лейн" идва с проливни дъждове и с ураганни ветрове. Кметът на Хонолулу заяви, че властите правят всичко възможно, за да ограничат последствията от стихията.

Кърк Колдуел, кмет на Хонолулу: Подготвяме се за най-лошото и се надяваме на най-доброто. Някои хора могат да кажат, че преувеличаваме, че не трябва да взимаме решение по въпроса, но последното нещо, което искаме, е в последния момент да има хора на улицата, на работа, в училище, опитващи се да стигнат до домовете си.

Обявена е оранжева тревога. Затворени са училищата и предприятията на архипелага. Американските военноморски сили споделиха, че корабите и подводниците им са напуснали базата в Пърл Харбър и са намерили подслон по-далеч от сушата.

Хората масово се запасяват с вода и храна. Някои се възползват от екстремните условия, за да уловят перфектната вълна със сърфа си в последния момент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой и как се грижи за озеленяването в София?
Кой и как се грижи за озеленяването в София?
Може ли да наложат импийчмънт на Тръмп заради сексскандал
Може ли да наложат импийчмънт на Тръмп заради сексскандал