Сградата на Върховния съд на Венецуела беше атакувана с хеликоптер. Президентът Мадуро определи нападението като "терористичен акт".

Атаката била извършена, докато президентът говорел на живо по държавната телевизия. Хеликоптерът прелетял ниско и стрелял по сградата на Върховния съд. Изстреляна е поне една граната, която не е експлоадирала.

Оскар Перес, предполага се че това е мъжът, управлявал хеликоптера. Той се представя за полицай и през социалните призова за бунт срещу управлението на Мадуро. Перес твърди, че срещу правителството има коалиция от военни, полицаи и граждани. И те ще водят "наземна и въздушна операция срещу управлението на Мадуро".

Върховният съд не е случайна мишена. Съдиите там са смятани за най-вярното оръжие на Мадуро срещу опозицията. Президентът предупреди, че ако бъде свален от власт, в страната може да избухне гражданска война.

От три месеца продължават антиправителствените протести във Венецуела. Недоволството срещу управлението на Мадуро вече взе около 70 жертви.

След нападението с хеликоптера, по улиците в столицата бяха разположени бронирани машини, а пред сградата на парламента избухнаха сблъсъци между протестиращи и полиция.