НОВИНИ

Върховният съд над Венецуела беше атакуван с хеликоптер

Сградата на Върховния съд на Венецуела беше атакувана с хеликоптер. Президентът Мадуро определи нападението като "терористичен акт".

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
08:58, 28.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Атаката била извършена, докато президентът говорел на живо по държавната телевизия. Хеликоптерът прелетял ниско и стрелял по сградата на Върховния съд. Изстреляна е поне една граната, която не е експлоадирала.

Оскар Перес, предполага се че това е мъжът, управлявал хеликоптера. Той се представя за полицай и през социалните призова за бунт срещу управлението на Мадуро. Перес твърди, че срещу правителството има коалиция от военни, полицаи и граждани. И те ще водят "наземна и въздушна операция срещу управлението на Мадуро".

Върховният съд не е случайна мишена. Съдиите там са смятани за най-вярното оръжие на Мадуро срещу опозицията. Президентът предупреди, че ако бъде свален от власт, в страната може да избухне гражданска война.

От три месеца продължават антиправителствените протести във Венецуела. Недоволството срещу управлението на Мадуро вече взе около 70 жертви.

След нападението с хеликоптера, по улиците в столицата бяха разположени бронирани машини, а пред сградата на парламента избухнаха сблъсъци между протестиращи и полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс от Русе получи подкрепа от Фонда за лечение на деца
Алекс от Русе получи подкрепа от Фонда за лечение на деца
Започват ремонти в 13 детски градини в Благоевград
Започват ремонти в 13 детски градини в Благоевград