Принц Хари и съпругата му Меган бяха посрещнати в столицата на Нова Зеландия Уелингтън с маорския ритуал хонги, състоящ се в докосване на носовете, предаде ДПА.

© снимки: БТА

Херцозите на Съсекс са на 16-дневна обиколка в Тихоокеанския регион, като посещението им в Нова Зеландия е последната част от визитата им. Кралската двойка беше посрещната в сградата на правителството от полинезийски вождове с хонги. А новозеландски военни изпълниха зрелищния ритуален танц хака, популяризиран по света от националния отбор по ръгби на тази страна.

Принц Хари и съпругата му Меган ще прекарат четири дни в Нова Зеландия, където бяха посрещнати от министър-председателката Джасинда Ардърн. Кралската двойка ще се разходи в един от националните паркове, ще се срещне с младежи, които се обучават в областта на киноиндустрията.

Двойката пристигна със същия самолет, с който се завръщат в страната си участниците в игрите "Инвиктус" в Сидни, основани от Хари през 2014 г. Игрите дават възможност на болни и ранени военнослужещи и ветерани възможността да се състезават в спортове като баскетбол с инвалидни колички.

​Принц Хари и Меган пристигат на четиридневно посещение в Нова Зеландия

​Принц Хари и Меган пристигат на четиридневно посещение в Нова Зеландия

Херцогът и херцогинята на Съсекс се очаква да пристигнат днес на посещение в Нова Зеландия - последната спирка в тяхната 16-дневна обиколка в Южния Ти...