НОВИНИ

Хилари Клинтън гласува на президентските избори в САЩ

Американците избират между кандидата на демократите Хилари Клинтън и нейния съперник републиканец Доналд Тръмп. Според най-новото проучване на Ройтерс преднината на Хилари е 5 процента. Първи резултати от вота се очакват към два часа след полунощ, българско време.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова Снимки: БТА
16:15, 08.11.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Първи в 6 сутринта отвориха секциите в щатите Ню Йорк, Кънектикът, Индиана, Майн и Кентъки. При обясним интерес от страна на медии и гласоподаватели двойката Бил и Хилари Клинтън упражниха правото си на глас в Чапакуа, щата Ню Йорк, където са регистрирани.

Възторжени привърженици на демократите чакаха отвън.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на Демократическата партия в САЩ: Зная каква отговорност значи това, толкова много хора разчитат на изхода от изборите и аз ще направя всичко възможно, за да победя днес.

Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Тим Кейн гласува в дом за възрастни хора в избирателния си район в Ричмънд, Вирджиния. Сенаторът е бивш губернатор на щата.

Кандидатът на републиканците, милиардерът Доналд Тръмп гласува в секция на Лексънгтън Авеню в ню Йорк. Неговият кандидат за вицепрезидент Майк Пенс гласува в град Индианаполис щата Индиана.

Освен за президент американците гласуват и за Конгрес, както и на различни местни референдуми. Изборите в Съединените щати винаги са в първия вторник след първия понеделник на ноември. Традицията е свързана с прибирането на реколтата и избягването на пътуването в зимните студове в миналото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС оправда всички подсъдими за изпирането на 7,5 млн. евро от САПАРД
ВКС оправда всички подсъдими за изпирането на 7,5 млн. евро от САПАРД
Министър Москов отне правата на патолог от онкологията в Пловдив
Министър Москов отне правата на патолог от онкологията в Пловдив