НОВИНИ

Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в интернет война

Остра размяна на реплики между кандидатите за Белия дом Хилари Клинтън и Доналд Тръмп в социалните мрежи. Словесната престрелка възникна снощи след като президентът на САЩ Барак Обама подкрепи официално кандидатурата на Клинтън.

хилари клинтън доналд тръмп интернет война
bnt avatar logo
от БНТ
06:26, 10.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Размяната на реплики в до 140 символа беше започната от Тръмп, който се подигра на подкрепата на държавния глава за Хилари. "Обама току що подкрепи мошеничката Хилари. Той иска още четири години в Белия дом, но никой друг не го иска", написа Тръмп. Кампанията на Клинтън отвърна с "Епичен трол: Изтрий си акаунта!".

Това съобщение, което беше в разрез с досегашната сдържаност на кампанията на Клинтън само за час беше споделено над 130 хиляди пъти повтаряния. Макар отговорът да е типичен в микроблогинг социалната мрежа, Хилари Клинтън обикновено подписва своите туитове с инициала на собственото си име, но в това съобщение нейният инициал отсъства.

Тръмп не закъсня с отговора си и попита: "Колко време отне на вашия екип от 823 души да измисли това - и къде са 33-те хиляди имейли, които изтрихте?". Републиканският кандидат говори за изтриването на над 32 хиляди електронни писма от частния сървър на Хилари Клинтън, които са част от кореспонденцията ѝ като държавен секретар. ФБР възстанови част от тези файлове и разследва случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светът се прощава с Мохамед Али
Светът се прощава с Мохамед Али
Засилен полицейски контрол в курорта Слънчев бряг след стрелбата
Засилен полицейски контрол в курорта Слънчев бряг след стрелбата