Една от най-скъпите частни резиденции в света - "Антилия" на индийския милиардер Мукеш Амбани в Мумбай, беше пищно украсена с лампи и червени цветя за сватбата на дъщеря му Иша и Ананд Пирамал, предаде ДПА.
Броят на поканените за днешния хиндиустки сватбен ритуал беше сведен до 600.

© снимки: БТА

Сред елитните гости на тържествата бяха индийски политици и звезди на боливудското кино, като Шарукх Хан, Амитабх Бачан, Айшвария Рай, Приянка Чопра, както и нейният съпруг Ник Джонас. От САЩ пристигнаха бившите държавни секретари Хилари Клинтън и Джон Кери. Сватбата бе предшествана от неколкодневни тържества в Удайпур, щата Раджастан, а годежът беше през септември на брега на италианското езеро Комо.

Мукеш Амбани е начело на компанията Релиънс индъстрийс, специализирана в нефтохимическата промишленост и има състояние от 40 милиарда долара. Той е на 19-о място в класацията на милиардерите на сп. "Форбс".

Кланът Пирамал, от който произхожда младоженецът, има акции във фармацевтичната промишленост и в бизнеса с недвижими имоти. Състоянието на бащата на младоженеца е 10 милиарда долара. Той е предоставил на бъдещото семейство жилище с изглед към морето в Мумбай с площ от близо 5000 квадратни метра. След сватбата са предвидени още тържества.