НОВИНИ

Хилари Клинтън прие номинацията на Демократическата партия

Клинтън прие номинацията с тържествена реч във Филаделфия.

bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 29.07.2016
Чете се за: 01:38 мин.
По света

Преди Хилари да излезе на сцената, думата пред конгреса взе дъщеря й Челси Клинтън. В 12-минутната си реч тя описа майка си като любяща, умна и забавна жена, която има всички качества да бъде президент на Съединените щати. В отговор на критиките към майка й, че е незаслужаващ доверие политик, който се опитва да демонстрира съпричастност пред американските избиратели, 36-годишната Челси каза, че Хилари е жена, която се ръководи от състрадание, от вяра, от остро чувство за справедливост и от изпълненото си с любов сърце.

Челси Клинтън, дъщеря на Бил и Хилари: Дами и господа, предcтавям ви моята майка, моят герой и нашият следващ президент - Хилари Клинтън!"


Още в началото на словото си, Хилари се обърна към привържениците на съперника си в първичните избори, сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, които бяха организирали мини демонстрация със светещи ленти в знак на протест срещу номинацията й за президент.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: Искам да благодаря на Бърни Сандърс. А на вас, които го подкрепяхте, тук и в цялата страна, искам да знаете, че съм чула гласовете ви и вашата кауза е наша обща кауза.

Привържениците на отпадналия от президентската надпревара сенатор от Върмонт обаче не бяха единствените, които протестираха срещу номинацията на бившия държавен секретар. Ексцентричният милиардер и кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп призова поддръжниците си да не гледат конгреса на демократите, освен ако не искат да бъдат лъгани, подценявани и нападнати заради убежденията си. Хилари не пропусна да адресира нападките от страна на магната, които през последния месец са ежедневие за нея.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: Не позволявайте на никого да ви казва, че страната ви е слаба. Не е така. Не допускайте да изгубите вяра в себе си. И най-важното - не вярвайте на никого, който казва, че само той може да оправи нещата... Никой от нас не може да създаде семейство, да изгради бизнес, да оздрави общност или да поеме на раменете си цяла държава сам. Америка има нужда от всеки от нас и нашата енергия, нашите таланти и най-вече амбицията ни да я направим по-добра и по-силна. Вярвам в това с цялото си сърце.

След като обеща да засили борбата срещу международния тероризъм и да направи всичко възможно за бързото разгромяване на враговете на Съединените щати - както тези отвътре, така и тези отвън. Хилари заяви още, че ще бъде президент на всички - републиканци, демократи и независими и няма да допусне американското общество да се разделя по какъвто и да е признак - бил той политически, етнически или религиозен.

Хилари Клинтън, кандидат за президент на САЩ: И така, приятели мои, със смирение, решителност и безкрайна вяра в бъдещето на Америка, приемам номинацията ви за президент на Съединените щати.

Хилари вече е част от американската история, бидейки първата жена, кандидат за президент, номинирана от една от двете големи партии. Ако на изборите през ноември спечели, тя ще бъде и първият представител на нежния пол, застанал начело на Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майкъл Кийтън получи звезда на Алеята на славата
Майкъл Кийтън получи звезда на Алеята на славата
Осъдиха жената, обадила се за бомба на летището в Женева
Осъдиха жената, обадила се за бомба на летището в Женева