НОВИНИ

Хилари Клинтън създава собствена политическа организация

Неуспялата кандидатка на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън обяви вчера, че планира да създаде ново движение, кръстено "Заедно напред", което ще пропагандира политическа ангажираност и съпротива срещу действията на американския президент Доналд Тръмп, предадоха Франс прес и ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
09:48, 16.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света
хилари клинтън създава собствена политическа организация

Изявлението ознаменува връщането на Клинтън на политическата сцена, след като през ноември загуби президентските избори срещу Доналд Тръмп, отбелязва ДПА. "През последните няколко месеца размишлявах, прекарвах време със семейството си - и да, разхождах се в гората", заяви Хилари Клинтън в серия от постове в Туитър. "Повече от всякога смятам, че политическата ангажираност на гражданите е от жизненоважно значение за нашата демокрация. Изключително съм вдъхновена от всички, които започнаха да организират и водят", добави тя.

"Тази година не беше това, което предвиждах, но знам за какво все ще се боря: една по-добросърдечна, включваща Америка с голямо сърце. Напред!", заяви Клинтън. Тя посочи и пет групи, които новото движение ще подкрепя: "Индивизибъл", "Калър ъф чейндж", "Имърдж Америка", "Рън фор съмтинг", и "Суинг лефт".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха двама професори от пловдивски университет
Арестуваха двама професори от пловдивски университет
Отново стрелба по автобус в Пловдив
Отново стрелба по автобус в Пловдив