НОВИНИ

Хиляди домакинства останаха без ток заради снежна буря в Чехия

Снеговалеж, съпроводен с бурни пориви на вятъра, стана причина за многобройни аварии в системата за електрозахранване в Чехия, заради които 11 000 домакинства останаха без ток, предаде ТАСС, като се позова на прессекретаря на националната компания ЧЕЗ (Чешки енергийни предприятия) Соня Холингерова.

bnt avatar logo
от БТА
17:24, 09.01.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света
хиляди домакинства останаха без ток заради снежна буря чехия

По думите й в страната са регистрирани 25 сериозни аварии, предимно заради скъсани електропроводи от тежкия сняг или от паднали дървета, като най-сложно остава положението в Северна и Западна Чехия.

Поради силния снеговалеж летището в черногорската сторица Подгорица е затворено за полети и някои пристигащи самолети са пренасочени към летището в Тиват, съобщи черногорската теревизия. През нощта и сутринта пистата и пространствата за маневриране бяха почистени, но силният снеговалеж преди обед отново формира снежна покривка, поради което не е осигурен сигурен трафик, съобщиха от летището. Отменени бяха няколко полета, сред които и полетите по линията Подгорица - Белград. Полагат се максимални усилия за нормализиране на ситуацията, се добавя в съобщението.

;

Силните студове, обхванали редица региони на Централна Русия и Поволжието, където температурата през изминалата нощ падна до 27-29 градуса под нулата, ще се задържат още няколко дни, а през почивните дни ще бъдат сменени от обилни снеговалежи, прогнозират руските метеоролози.

В Саратовска и Оренбургска област, в Башкирия и Татарстан бяха регистрирани темпиратури до минус 29 градуса, а в Самарска област и до 31 градуса под нулата. В Якутия, където температурите паднаха до минус 45 градуса, частично са отменени занятията в училище - удължена е ваканцията на най-малките ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи протест на българските превозвачи в Брюксел утре
Първи протест на българските превозвачи в Брюксел утре
Засилени мерки за сигурност за мача Балкан-Левски Лукойл
Засилени мерки за сигурност за мача Балкан-Левски Лукойл