НОВИНИ

ЧЕЗ възстановява прекъснатото електричество в "Люлин"

Хиляди домакинства в столичните райони Люлин, Надежда, Обеля и Захарна фабрика останаха близо 20 часа без ток, топла вода и парно заради пожар в кабелен колектор на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Екипи на компанията захранват голяма част от засегнатите квартали по алтернативен начин, за да могат хората да изкарат нощта. Електрозахранването почти на всякъде е възстановено, съобщи репортерката на "По света и у нас" Вера Александрова. Около 5 хиляди души в "Люлин - 4" още са без ток. От ЧЕЗ обещаха до два часа да бъде възстановено електрозахранването във всички домакинства.

Вера Александрова
от Вера Александрова Гергана Шумкова
20:05, 20.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Тази сутрин столичният район "Люлин" осъмна на тъмно и студено. Причината - огромна авария в камерния колектор, който захранва с ток хиляди домакинства. Кражба на трансформаторно масло пък причини изгаряне на трансформатор и остави без ток в неделния ден и 400 клиенти на ЧЕЗ в кв. "Надежда". Освен без електричество, жителите на един от най-големите квартали в София - "Люлин" останаха и без парно и топла вода, защото абонатните станции във входовете работят с ток. Това създаде огромни затруднения на хората, живеещи в засегнатите райони и особено на семействата с малки деца.

Атанаска Илиева: Децата са ми малки ей ги на 5 години. Нито мога да им сготвя, нито нищо чудя се къде да ида да ги нахраня, а с какви пари да ги нахраня по заведенията?

Пенсионерите Васил и София Колеви са свикнали от години на лишения и понасят липсата на ток и топла вода по-леко. Възрастните хора от години избягват да използват често електрическите уреди, защото им излиза много скъпо.

Васил Колев: Дървата ето ги, вижте ги. Заредил съм се с дърва. Пренасям, пъшкам, но няма да се откажа от това.

В ранния следобед повечето малки квартални магазинчета в Люлин не работеха. Екипите на ЧЕЗ ще работят докато възстановят тока на всички домакинства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекарите, които лекуват с боички
"Лекарите", които лекуват с боички
Топ 5 на най-хубавата коледна украса в Русе
Топ 5 на най-хубавата коледна украса в Русе