Първият сняг за сезона не успя да предизвика проблеми по пътищата, но хиляди домакинства останаха без ток. Близо 6000 абонати в община Мездра бяха без електричество. Десетки селища в Пазарджишко и Смолянско също останаха без ток след падналия сняг. И в София имаше проблеми.

Най-много сняг днес валя в Северозападна България, като в Плевен снежната покривка достигна 23 см, а във видинско около 20. През целия ден в много части на България имаше проблеми с тока, заради паднали клони и прекъснати жици. Повечето проблеми вече са отстранени, но все още има места без ток. От абонатите на ЕВН неотстранени са все още аварии в Стара Загора, Кричим и Панагюрище. За абонатите на ЧЕЗ невъзстановено е електрозахранването във Враца, Кюстендил, както и в софийска област. В София авария, която не е свързана със снеговалежа, спря тока по обяд за около 3 часа. Засегнати бяха центърът на столицата, "Люлин" и "Разсадника". Повредата беше отстранена, но друга голяма повреда в ж.к "Белите брези" наложи спиране на парното. Освен в "Белите брези" парното спря и в части от Хиподрума, "Света Троица" и "Стрелбище".

Авария спря парното в четири квартала в София

Авария спря парното в четири квартала в София

Първият сняг в столицата не предизвика проблеми по пътищата, защото бързо се стопи, но застудяването съвпадна с аварии и прекъсвания на тока и топлата...

От "Топлофикация" обещаха до 20:00 във всички пострадали от аварията райони да има парно. А републиканската пътна мрежа още от сутринта е почистена и проходима, като през нощта са работили 700 снегорина, а в София 169. Единственият по-сериозен инцидент през деня е между селата Смоляновци и Белотинци, там преобърнал се ТИР спря движението за няколко часа.

Въпреки, че вече няма обилни снеговалежи, синоптиците предупреждават, че температурите ще паднат и се очакват заледявания. От КАТ и АПИ също апелират за отговорно шофиране в зимни условия.