Стотици хиляди по света подкрепиха "Похода на моя живот" - демонстрация, организирана от тинейджъри, оцелели при масовата стрелба във Флорида в средата на февруари. Протестът във Вашингтон беше определен като най-масовия от войната във Виетнам. Освен в Съединените щати, демонстрации имаше в Европа и Азия.

Деца срещу оръжието. Определиха го като "Похода на моя живот". Масови шествия за засилване на контрола над оръжията в Съединените щати.

Брат ми беше в училище, когато почина. Беше обикновен ден. Но изведнъж чуваш гърмеж. Мислиш, че това са фойерверки.... Но това не са фойерверки..... А след това брат ви умира пред очите ви..... Моят брат се казваше Рикардо.

В Похода се включи и внучката на Мартин Лутър Кинг.

Йоланда: Дядо ми имаше мечта - 4-те му деца да не бъдат съдени по цвета на кожата, а по характера... Аз имам мечта - за свят без оръжия.

Протестната вълна обхвана и Европа. Шествия в подкрепа на американската демонстрация имаше в Париж, Берлин, Рейкявик. Протест имаше и в много азиатски държави. Шествие беше организирано и в Хонконг.

Учениците не трябва да ходят със страх на училище. Навсякъде правителства трябва да се вслушват в гласа на децата.

Във Вашингтон се събраха хиляди. Организаторите определиха демонстрацията като най-голямата от 25 години.

Говорителят на Белия дом приветства демонстрацията като определи инициаторите на похода като "млади хора с огромен кураж". Все още обаче няма коментар на американския президент. Дори и в Туитър. По време на демонстрации президентът Тръмп се е намирал в Голф клуб във Флорида.

© БТА / AP Photo / Michel Euler