НОВИНИ

Хиляди граждани поискаха оставката на кмета на Рим

Хиляди граждани излязоха на протест в центъра на Рим с искане за оставката на кмета Вирджиния Раги – първата жена градоначалник на италианската столица. Демонстрантите я обвиняват за западналата инфраструктура на града. Гражданите недоволстват от месеци заради серия от паднали дървета, дупки по тротоарите, остарелите автобуси от градския транспорт и лошата хигиена по улиците, свързана с ненавременното събиране на боклука.

bnt avatar logo
от БТА/БГНЕС
17:32, 27.10.2018
Чете се за: 00:22 мин.
По света
хиляди граждани поискаха оставката кмета рим

Протестиращите от движението „Рим казва достатъчно“, които се организираха чрез социалните мрежи, скандираха срещу запустелите паркове и изоставените сгради, в които са се настанили наркодилъри.

Вирджиния Раги спечели кметското място на изборите преди две години от листата на движението „Пет звезди“, след като предишните градоначалници не успяха да се справят с управлението и столицата потъна в дългове.

Раги обаче също не успя да промени ситуацията и популярността й рязко спадна. Тя е обвиняема и по дело за умишлено подвеждане и лъжа при назначения в градския съвет, като присъдата по случая се очаква през ноември. Ако Раги бъде призната за виновна, тя трябва да подаде оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идва циганско лято - температурите ще са над 25 градуса
Идва циганско лято - температурите ще са над 25 градуса
Ердоган проведе разговори с Путин, Меркел и Макрон
Ердоган проведе разговори с Путин, Меркел и Макрон