НОВИНИ

На Великден в Бачковския манастир: Посланията на новия игумен Дядо Сионий

Хиляди миряни тази нощ изпълниха Бачковския манастир, за да посрещнат заедно настъпването на Великден и да се поздравят с Христос Воскресе. Тази сутрин, специално за зрителите на БНТ, интервю даде новият игумен на обителта - Дядо Сионий. Какви са неговите послания на светлия празник - вижте от прякото включване на Николай Райшнов.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
08:52, 28.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Епископ Сионий, игумен на Бачковския манастир: Да се прегърнем, да се целунем, да изтрием от сърцата си всяка зла мисъл! Да изтрием от умовете си всичко земно и да изповядаме всички заедно в единомислие и мир Христовото възкресение! Бог да дава много успехи! Бог да благослови вашите семейства и да даде стремеж към истинност, към достойно и праведно почитане на всяка човешка личност, за да се наречем Христови последователи!

В 11 ч днес започва службата за Второ Възкресение, а хората от сутринта прииждат към храма.

Днес там ще бъдат раздадени 5000 червени яйца - половината от тях бяха боядисани в Бачковския манастир, а останалите са дарени от областния управител на Пловдив.

Всички са в очакване и на утрешния ден, когато се прави традиционното литийно шествие с чудотворната икона на Богородица с Младенеца. И тази година стотици вярващи ще вървят километри пеша до местността Клувията, за да измолят здраве и благополучие за семействата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карловското село Климент привлича туристи с нови атракции
Карловското село Климент привлича туристи с нови атракции
Пловдивски общини ще получат над 2 млн. лв за справяне с последиците от бедствия
Пловдивски общини ще получат над 2 млн. лв за справяне с последиците от бедствия