НОВИНИ

Хиляди посрещнаха първото юлско слънце

У нас хиляди излязоха на открито тази нощ, за да посрещнат първото юлско утро.

bnt avatar logo
от БНТ
07:13, 01.07.2016
Чете се за: 00:41 мин.
Още

На "Джулая" най-много хора по традиция се събират на морския бряг, където на много места бяха организирани концерти, продължили през цялата нощ.

А звездата от британската група "Uriah Heep" Джон Лоутън, чиято песен "July Morning" е в основата на днешния празник, посрещна юлското утро на дунавския бряг край Тутракан заедно с музикантите от БТР и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Над 3000 души посрещнаха изгрева там.

Вижте и още в прякото включване на Десислава Николова:

;

Повече от 3 хиляди човека посрещнаха заедно с Джон Лоутън Джулай морнинг в Тутракан. За четвърта година крайдунавският град събира съмишленици на свободния дух от цялата страна. Организатори са Община Тутракан и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

;

Във Варна, на плажа в Аспарухово, и тази нощ се събраха тези, които все още предпочитат палатката пред организирания купон, за да приветстват заедно най-специалния изгрев през годината. И да споделят Джулая като общ празник на всички, които въпреки различните житейски пътища, годините и опита, все още вярват, че могат да открият любовта със силата на зората и красивото слънце – макар и само за една сутрин.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радан Кънев: Тройкаджии от ЮЗУ влязоха в Комисията за защита на конкуренцията
Радан Кънев: Тройкаджии от ЮЗУ влязоха в Комисията за защита на конкуренцията
Рейтингът на ЕС падна заради Брекзит
Рейтингът на ЕС падна заради Брекзит