У нас хиляди излязоха на открито тази нощ, за да посрещнат първото юлско утро.

Тутракан

Повече от 3 хиляди човека посрещнаха заедно с Джон Лоутън Джулай морнинг в Тутракан. За четвърта година крайдунавският град събира съмишленици на свободния дух от цялата страна. Организатори са Община Тутракан и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев.

© Тодор Ставрев / БТА

На "Джулая" най-много хора по традиция се събират на морския бряг, където на много места бяха организирани концерти, продължили през цялата нощ.

А звездата от британската група "Uriah Heep" Джон Лоутън, чиято песен "July Morning" е в основата на днешния празник, посрещна юлското утро на дунавския бряг край Тутракан заедно с музикантите от БТР и бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Над 3000 души посрещнаха изгрева там.

Вижте и още в прякото включване на Десислава Николова:

Във Варна, на плажа в Аспарухово, и тази нощ се събраха тези, които все още предпочитат палатката пред организирания купон, за да приветстват заедно най-специалния изгрев през годината. И да споделят Джулая като общ празник на всички, които въпреки различните житейски пътища, годините и опита, все още вярват, че могат да открият любовта със силата на зората и красивото слънце – макар и само за една сутрин.