НОВИНИ

Хиляди дойдоха във Варна за рок фестивала

Във Варна тази вечер е финалът на фестивала "Варна Мега Рок". Билети за събитието са продадени в 20 страни, което е рекорд за български фестивал, според организатора Цонко Цонев.

хиляди дойдоха варна рок фестивала
bnt avatar logo
от БНТ
21:53, 19.08.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Хард рок и различни стилове метъл звучат във Варна. Грандиозно шоу направиха пауър гигантите Камелот и гласът на рока Глен Хюз. А днес на Морска гара стъпиха финландците от Apocalyptica и Nightwish.

Цонко Цонев: Много млади рок фенове има и за тях най-вече Nightwish са една от култовите групи. Има от Малта, Кипър, скандинавски държави, Унгария, Чехия, Полша, от всички държави европейски почти, има и от Америка.

Легендарният вокалист на Deep Purple и Black sabbat Глен Хюз започна концерта си с минута мълчание - в памет на двете деца, които загинаха, повлечени от вълните на празника на града преди няколко дни. В компанията на родните музиканти от Б.Т.Р Хюз взриви публиката с класически хитове на Deep Purple. И макар той да беше най-дългоочаквания гост, много фенове бяха дошли, за да чуят и родните банди Krossfire, КИКИМОРА, BENDIDA и KONKURENT.

По предварителни данни Apocalyptica и Nightwish са довели между 12 000 и 15 000 фенове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО подкрепи примирието с талибаните
НАТО подкрепи примирието с талибаните
Творческа ваканция за деца в неравностойно положение
Творческа ваканция за деца в неравностойно положение